ÜRETİM

Günlük 85 pencere üretim kapasitesine sahip doğrama atölyesinde, istenen kalınlık, boyut, diş açma, kanal açma ve planya işlemleri tam otomatik makinelerle yapılır.

Semitaş entegre tesislerine hammadde olarak giren tomruk, kesim ve doğrama atölyelerinde işlenip emprenye edildikten sonra kullanıma hazır hale gelir. Burada, emprenye edilmemiş ahşaptan üretilenlere oranla kat kat daha dayanıklı ve ergonomik çevre mobilyaları üretilmekte ve her türlü ahşap malzemenin imalat ve uygulaması yapılmaktadır.

Profil Makinesi: Tam otomatik CNC profil makinesi ile ahşap malzemenin dört yüzeyine aynı anda planya uygulanıp istenen şekil verilebilmektedir.

En az Fire Oranı: Ahşaba geometrik ölçü, şekil ve boyut veren tam otomatik CNC makinelerin hizmet verdiği tesiste üretim, uzman ekiplerce enaz fire oranı ile gerçekleşmektedir.

Kurutma Fırını: Sıcak buhar verilerek gerçekleşen kurutma sürecinde, ahşap malzemedeki rutubet oranı, şekil bozukluğu ve çatlama oluşmadan % 40-60 rutubet oranından % 10-12 düzeyine düşürülür.

Betondan Sağlam, Çelikten Dayanıklı
Emprenyeli Ahşap Çürümez...

Emprenyeli Ahşap: Semitaş Anonim Şirketi’nin sanat ve doğrama atölyelerinde üretilen ahşap, kullanım amacına uygun olarak emprenye edilmektedir. Bakteri oluşumuna ve çürümeye yolaçan özsuyun ahşabın içinden vakumla çekilerek yerine koruyucu maddelerin basınçla emdirilme işlemi olan emprenye, ahşabı betondan sağlam, çelikten dayanıklı kılmaktadır.

Ahşabın içine her yönden en az 4 cm nüfuz eden emprenye maddesi, çürümeyi önlediği gibi ahşabı mantar, böcek, termit, deniz kurdu gibi zararlılardan koruyarak ömrünü on kat arttırır. Semitaş, üretimlerinde, ahşabın kullanım alanına göre, vakum-basınç sistemiyle uygulanan ve sektörde renkleriyle isimlendirilen üç ayrı emprenye işlemi gerçekleştirmektedir: Yeşil emprenye, kahverengi emprenye ve natürel emprenye…

Yeşil Emprenye: Ahşaba açık yeşil renk veren ve vakum basınç ünitesinde emprenye edilen ahşap malzemelerinin kullanım alanı oldukça geniştir. Toprak ve su teması olan park ve bahçlerde, villa ve benzeri konutların dış cephe inşasında, çiftlik binalarında, ahırlarda, çatılarda, seralarda, deniz iskelelerinde, elektrik ve telefon direklerinde, köprülerde, kameriyelerde, barakalarda, teras ve yüzme havuzlarında, turistik tesislerin su ile teması olan iç ve dış mekanlarında, kent ormanı ve mesire yerleri gibi alanlarda kullanılan çevre mobilyalarında, bağ ve bahçelerde ağaca destek olması için kullanılan direklerde ve bahçe çitlerinde yeşil emprenye uygulanmış ahşap malzeme kullanılır.

Kahverengi Emprenye: Tavan, çatı, balkon pergolesi gibi, eskiden yapılmış havası vermek için iç ve dış mekanlarda kullanılan ahşap malzemelere isteğe göre kahverengi emprenye işlemi uygulanır. Kahverengi emprenye, kullanılan ahşap malzemenin ömrünü kat kat uzatırken renginin farklılığı ile mekanlara ayrı bir güzellik katmaktadır.

Natürel Emprenye: Semitaş entegre tesislerinde kapı, pencere doğramaları ve iç mekan ahşap malzemeleri için natürel emprenye maddesi kullanılır. Naturel emprenye edilen ahşap malzemenin doğal rengi değişmez. Uzun yıllar boya ve bakım gerektirmeden hizmet verir.

Lamine ve Masif Ahşap
Ahşap Malzeme, deprem ve yangın gibi afetlere karşı beton ve çeliğe göre daha dirençlidir. Ahşap malzemenin, soğuk tutkal ile birbirlerine yapıştırılıp prese tabi tutulmasıyla lamine ahşap üretilir. İstenilen uzunluk ve ebatlara ulaşılmasını sağlayan lamine malzeme’nin direnci normal ahşap malzemeye göre % 50-75 oranında artmaktadır. Üstüste tutkallanıp preslenen ve lamine olarak üretilen ahşap malzemenin mukavemeti
% 50’ye varan oranda artmaktadır. Böylelikle düz veya eğrisel kirişler de üretilebilmektedir. Kereste atölyesine alınan tomruğun ilk önce kapakları alınır. İstenen ebatlarda lata haline getirilir ve kurutma fırınına gönderilir.